sofiakarnestam.blogg.se

NEXT DESTINATION- SYDNEY

Kategori:

Har precis kommit hem efter att ha varit barnvakt åt världens sötaste unge, lika roligt varje gång för jag blir typ 5 år i huvet haha. Nu är det dags att packa väskorna för ikväll drar vi till SYDNEY!
Inte så taggad på 10 h bussresa... men jävlar vad kul det ska bli att komma fram! :D 
E hemma igen på måndag morgon lagom till första lektionen.. får se hur pigg jag är haha. YOLO!
Jag är så jävla töntig men så taggad att jag typ skiter på mig!


T

Första skolveckan

Kategori:

Då var första skolveckan snart slut och i
Morgon väntar en weekend till Sydney. Jag känner verkligen att jag behöver lite semester!

Överlag så har veckan gått bra, det har mest varit en massa föreläsningar, det är nästa vecka det börjat på riktigt.
Det kommer bli jävligt tufft känner jag redan.. Haha jag är ju ganska så ovan att plugga.. Men det löser sig!
Måste köpa böcker också, fan vad jag måste köpa böcker, dyra jävla böcker. Så ska jag läsa en massa.. Haha jag måste få lite struktur på allt, känner att jag är lite lost! Men det löser sig ;)

Här kommer en bild från gårdagens tisdagsöl!

Första skoldagen

Kategori:

Då var första dan i skolan strax avklarad. Hade en föreläsning i introduction to multimedia, vilket faktiskt var kul! Vi gick mest igenom vad själva kursen skulle handla om och vilka program vi ska jobba med, typ jättemycket Flash.. Hehe kul!

Det verkar Skitkul men jävligt tufft!
Den slutade vid elva sen har jag haft typ 7 timmars håltimme och nu sitter jag och väntar på att min andra lektion ska börja, visual strategies!

Lite mysigt att ha skola på kvällen faktiskt :)

Första skoldagen

Kategori:

Då var första dan i skolan strax avklarad. Hade en föreläsning i introduction to multimedia, vilket faktiskt var kul! Vi gick mest igenom vad själva kursen skulle handla om och vilka program vi ska jobba med, typ jättemycket Flash.. Hehe kul!

Det verkar Skitkul men jävligt tufft!
Den slutade vid elva sen har jag haft typ 7 timmars håltimme och nu sitter jag och väntar på att min andra lektion ska börja, visual strategies!

Lite mysigt att ha skola på kvällen faktiskt :)

Översvämning hehe...

Kategori:

Jag skrev precis världens längsta inlägg som försvann..

Vi Har iallafall upplevt vår första övervämmnibg, men det var en
Mini så ni behöver inte bli oroliga.
Som jag sagt tidigare så har regnet bara öst ner här på guldkusten de senaste dagarna.
Det var fint väder som fan
I lördags men sen under natten så sprack det upp ordentligt.

Vi bor ju på nedre botten och hålet på vår terass som vattnet egentligen ska timme ut genom hade täppts igen så det vällde in i lägenheten.

När jag trillade in vid fyra på morgonen så var hela lägenheten fylld av vatten. Det måste varit typ 4-5 cm "djupt" haha.
Men eftersom jag var ganska trött och inte hade någon möjlighet att göra någonting åt saken så gick jag och la mig å hoppades på att allt vatten skulle vara borta när jag vaknade, det varder såklart inte.

När jag vaknade stod Carita och moppade för fullt så det var ba att sätta igång och hjälpa till. Att stå och moppa i ankelhögt vatten är väl kanske inte den roligaste sysselsättningen när man är nyvaken, trött och lite småbakis men men!
Bi använde oss av en mopp ochassa handdukar som vi vred ut och Jag fick typ skavsår på händerna. Men fyra timmar senare var vi klara!!

Vi får se det positivt, jag tackar Gud för att vi inte har heltäckningsmatta i hela lägenheten som
Våra grannar!(dom har det typ blött fortfarande) OCH vi hat väldigt rena golv nu :)

Sunday morning

Kategori:

Igår när vi kom hem från Brisbane var vi heeeeelt slut. men det var ju ändå lördag och så får man inte sitta hemma, Det var dessutom den första dagen på länge som det inte ösregnade så det fick bli en liten utgång.
 
Vi var på en litehn inflyttningsfest hos några finnar Mafaye träffat i Byron, det var kul. Vi lekte massa dricklekar och sen drog vi ut. På Melbas som vi snart blivit stammisar på så träffade vi upp min kompis Brendan.. Han överröste oss med drinkar och shotts sen tyckte vi att det en bra idé att lära mig Roulette så vi drog till Casinot i Broad Beach. Där löse vi in några hundra dollar (av hans pengar) och satte igång. Vi kan ju säga att det gick sådär.. men det var kul som fan och jag lärde mig en massa... haha.. och det var ju det som var meningen,
 
 
 
 
 

Brisbane

Kategori:

Igår lekte vi lekar i Brisbane och det var... helt okej.
Vi hade den första riktigt soliga dagen på rätt länge igår så de var lite typiskt att vi inte kunde njuta av den ordentligt.
Vi steg upp strax innan sex, gjorde oss i ordning sen tog vi både buss och tåg för att komma fram.
Väl framme signade vi in oss sen delades vi upp i lag, en lagledare som redan går på skolan sen mixades vi hej vilt.

Brisbane är fantastiskt. men det var så jääävla varmt! och så självklart så gick min sko sönder. alltså helt sönder, så man inte ens kan gå med dom. Så jag fick ju springa barfota på gatorna i storstan och typ bränna sönder fötterna! men vad gör man inte gör laget.. hehe.

Racet höll på i två timmar sen bjöds det på BBQ som bestod av svettiga hamburgare med BBQ-sås..mm...
men det fanns pasta också. Shit vad vi e onyttiga hela tiden, jag känner hur typ allt fett å alla kolhydrater typ äter upp mig inifrån.
Nästa vecka börjar träningen, kom ihåg att jag har sagt det nu.

Tyvärr vann vi ingen medalj, MEN vi kollade alla resultat efter prisutdelningen och vi kom fyra!! vi var TVÅ poäng från treorna! det är ju förfan fantastiskt!

 

 

Bob

Kategori:

Häromdagen fick vi sällskap av vår lilla ödla Bob, som egentligen inte är så liten utan faktiskt är ganska stor..
Han gillar sol, vår terrass och poolhäng.

Godmorgon..

Kategori:

Godmorgon allihopa, uppe med tuppen idag! Sitter på tåget just nu på väg till Brisbane, vi ska ju leka Amazing race där ☺
Jag är så jävla trött mitt huvud känns som en gigantisk sten, inte bakis bara väldigt väldigt trött.

Roomies

Kategori:

Här har jag förresten en bild på dom två jag bor med. 
Får jag vara så vänlig att presentera min söta roomis Carita och Sara...........Tadaaaaam!

Nu ser jag att bilderna hamnade i lite fel ordning, men förstapå den första är det Jag, Carita, Sara och Nicolina och på den andra är det Jag, Carita och sara ( dom jag bor med)  :)

 
 

Fredag

Kategori:

Då var det fredag igen! veckorna går så jävla fort! 
Idag har vi extrajobbat lite som barnvakter. Tagit hand om världens sötaste unge så det har varit full rulle hela dagen. Byggt lego, lekt kurragömma å badat en massa :D 
 
Vi ska ju till Brisbane i mrogon och köra den där Amazing race grejen, Så håller på att kollar hur vi ska ta oss dit, de e ju bara nån timme med buss eller tåg men ska se så allt passar med tider och så. 
Annars lär vi ju spendera det sista timmarna av dagen med något så roligt som att STORHANDLA! 
Det är tomt på mat hemma så vi kör en favorit i repris- nudlar!
 
Och jaaaa jag ska fixa gymkort! det går inte att fortsätta såhär haha. Men när man blir brun ser man inte lika fet ut ;) Så det är egentligen bara solen som fattas.. det var ett tag sen vi hade såhääääär fint väder: 
 

SYDNEY

Kategori:

YES! vi har precis signat en  upp oss för en liten trip till Sydney nästa helg! :D
Vi åker torsdag till månag,  Det är en festival i Sydney den helgen som kallas Mardy Gras och ska typ vara lite lik våran pridevecka fast dom likesom har det över helgen. Det är en massa roliga saker som ingår och jag har inte riktigt hajat allting, men det blir säkert skitkul! 
Tror vi både ska upp på Harbour brudge och blue mountain så det är fullspäckat schema.
 
Vi kommer dit på fredag morgon sen är det full rulle tills det är hemgång, jag ska inte sova ett skit på hela helgen för det här ska bli så jävla kul. Det blir nog ja och två tjejkompisar som åker sen kär de ju vara en hel del till, wuhuuu

 

Bilder

Kategori:

Eftersom i princip allt elektroniskt som jag tar i går sönder så går det såklart inte att ladda upp bilder här från min telefon.. men det löser sig. Det verkar iallafall fungera att ladda upp från datan. 



 
 

Dagen efter

Kategori:

Trots att vädret fortfarande är pissdåligt så drog vi ut igår!
Har känt mig som världens tråkigaste människa de senaste dagarna men vädret har verkligen gjort mig helt otaggad på allt.

Så var vi i en jättestor galleria igår förmiddag och shoppade en hel del, inte för att jag har råd alls egentligen men vi gjorde några riktiga fynd. Och om man hittar saker som kostar mindre än dom skulle göra egentligen så kan man kunde det som att man egentligen sparar pengar, eftersom man inte betalar det ursprungliga priset.. Vi säger så.

Utgången, vi började hos oss sen vart de drinkar och dans på sin city och vanity, som för övrigt har världens flashigaste toaletter!!

Måste ändå säga att jag är lite halvt besviken på utelivet här i surfers, även om de e kul så är det inte så hysteriskt bra som folk målat upp det som.. Men men.. Kanske bara är jag😁

Vi gjorde det ganska roligt ändå och trillade in gen dörren strax efter 6 i morse✌

Vi har blivit lurade

Kategori:

Vi har blivit lurade, vädret är fortfarande  pissdåligt och regnet vaa öser ner. Det blir säkert en till översvämning....
 
Vi ska till Brisbane i Helgen och leka "amazing race"! Haha ni ver det där programmet med dumma amerikaner som aldrig varit utomlands?? Deeeet ska vi göra i helgen!! 😁
 

Dag 2

Kategori:

Då var andra dagen nästan avklarad! Skolan är verkligen helt underbar. Först började vi med en timmas info och lite lekar så vi skulle lära känna varandra, vilket faktiskt var roligt!

Efter det har vi fått välja själva vad vi vill göra. Det är hur mycket aktiviteter som helst just nu på skolan!
Vi har fått massa gratisgrejer och signat upp oss för en massa saker. Det är
Massa representanter från olika nattklubbar här också så vi har samlat på oss lite medlemskort och blivit bjudna på drinkar🎈

Det är och vinprovning i korridorerna och jag måste säga att skolan är så jävla cool haha.
Och det finns en trevlig bar också! Hoho det är helt fantastiskt! 😄🔫

Jusste, bytte ut en av mina kurser också..

"O-week"

Kategori:

Andra dagen på orientation week, nu ska vi lära känna varandra!

Hello... My name i sofia...

Schema

Kategori:

Schemat är klart! Lektioner måndag-onsdag sen fyra dagar ledigt varje vecka 😁😁😁

Griffith

Kategori:

Idag startar orientation week på skolan!
Skolan är helt jävla gigantisk så det ska bli intressant att se hur det går att hitta mellan till alla klassrum ☺☺

Jättekul att se alla människor 😁

Mysväder

Kategori:

Vi har för tillfället lite otur med vädret..

Men i morgon ska vi till skolan och leka lärakännavarandralekar och ha infomöten 😁😁

Copacabana

Kategori:

Jag fattar inte riktigt vad jag håller på med här.. men nu kom iallafall bilderna på lägenheten upp igen fast mycket större.. Hahah mm men det blir väl bra, så ser man ordentligt. Jag håller fortfarande på och lär mig det här så det måste man ha överseende med !

Alla hjärtans dag

Kategori:

Igår var det alla hjärtans dag, då va vi på mitt hostel innan och förare lite innan vi drog ut, vart en ordentlig utgång men jag drog för ovanlighetens skull hem lite tidigare! Men i morgon blir det party igen när vi flyttat in i vår nya lägenhet, ÄNTLIGEN!!!

https://cdn2.cdnme.se/4065590/6-3/pic_511df381ddf2b35ec10d1647.jpg" class="image">

Australien

Kategori:

Lite bilder på mitt flashiga hostel

Australien

Kategori:

Boende

Kategori:

I morgon flyttar vi in i vår lägenhet! Den är helt fantastisk och jag ska lägga upp en massa bilder!
Vi bor där i en månad sen flyttar vi till en som ligger precis brevid.
Det ska bli sååååå skönt att inte behöva bo i en resväska längre!
Jag kommer dela rum med två anda tjejer och det kommer gå skitbra.

Då blir det ändring på kosten! Kan lova att jag gått upp nästan 10 kg redan! Lilla fläskfia hihi

Kommer dock sakna mitt hostel, jag trivs väldigt bra men det håller ju liksom inte i längden att bo där, tyvärr.

Visum

Kategori:

Hej hej allihopa, dags att uppdatera lite!
Jag hade ju lite strul med mitt visum i början eftersom dom ville att jag skulle göra en massa undersökningar som jag inte borde behöva göra och som jag inte hade tid att göra, så jag fick åka in. I Australien på ett turistvisum istället.
När jag varit här typ 5 dagar fick jag ett mail att dom visste att jag var i landet fasten jag nekats och hade 7 dagar på mig att ansöka om ett nytt visum.

Jag fick lite panik och åkte till skolan för att prata med dom, jag har ju sökt kurser för ett år och inte ett halvår och det är förmodligen därför som bett
Mig göra dessa undersökningar, hur som helst så ändrade vi det nu och så sökte jag en gång till. Tog också kontakt med dom och bad om ursäkt att jag åkt fasten dom sa att jag inte fick :)

Jag gjorde min ansökan i onsdags och idag fick jag svar att den hade gått igenom UTAN att jag behöver göra massa dyra undersökningar! Fantastiskt! Eller hur?

Surfers levererar

Kategori:

 
Vi var ute igar for forsta gangen och det var som vantat jattekul!
Vi traffade upp en massa andra svenskar sa vi va typ 10 pers som kakade middag innan vi gick ut. testade en BYO resturang da man tar med sin egen dricka, billigt och bra! tihi
 
Utgangen var grym, tanker inte ga in pa detaljer eftersom min mamma och lillasystersyster laser bloggen men vid halv sju pa morgonen lagom till soluppgangen trillade vi in genom dorren alldeles lagom glada i hatten haha, da har man haft en bra kvall..
 
Madde ju sadar nar jag vaknade men en promenad, 5 liter vatten och en fet hamburgermeny senare mar jag super!
lagenhetsletandet fortsatter.. men det loster sig nog snart

Surfers

Kategori:

Jävligt bra "hostel"

Kategori:

Förresten så har mitt "hostel"( som typ är ett hotell egentligen) både pool å utomhusjacuzzi och en spelhall..
Så nu vet nu det 😁😁😁

Gold coast

Kategori:

Sådär ja! Så var vi äntligen framme'! Eller vi landade igår morse, nu är klockan 08,15 torsdag morgon.
Efter att sovit ut ordentligt känner jag mig äntligen som en människa igen!

Än sålänge älskar jag stället! Stranden är fantastisk och stan är ganska stor. Vi gjorde lite allt möjligt igår å kollade runt men jag känner mig typ som
En grönsak så kommer
Knappt ihåg något. Har träffat upp en massa svenska tjejer iallfall som verkar hur gulliga somhelst! 😁

Vi ska kolla lägenhet och sådär idag så förhoppningsvis flyttar vi in någonstans efter helgen!

Idag ska jag sola!! Känner mig så vit så det är pinsamt Hahah tur att folk går runt med solisar annars skulle dom få
Ont i ögonen.
Det går förövrigt typ inta att ladda upp bilder här.. Det är mycket möjligt att jag gör helt fel men jag ska kolla upp det!

Nu ska jag äta frukost

Singapore

Kategori:

Nu är vi mer än halvvägs! Vi landade precis i Singapore efter 13 timmars helvetesresa.

Självklart är jag omringad av 3 bebisar som hetsade varandra till oljud!

Bebisar hatar att flyga så jag fick inte
Mycket sömn.
Nu ska vi vara här i fyra timmar innan planet till Brisbane lyfter!
Vi får hålla tummarna att jag kommer in i landet 😁😁😁


Jag klagar iallafall inte på shoppingen här så det ska nog gå bra att fördriva tiden Tihi

One ticket to paradise

Kategori:

Nu är det dags för avgång! Framför oss har vi en 27 h lång resa..hehe..och en massa sol! Ses i sommar 😁

på Arlanda

Kategori: australien

Sitter på arlanda nu och frösöker fördriva tiden.. Är här i väldigt god tid.. haha 4 timmar innan flyget lyfter! men hellre för tidigt än för sent..hehe.

Det gick iallafall bra att checka in, trots nästan 9 kg övervikt. jag fick fördela om lite så nu väger mitt handbaggage nästan lika mycket som min resväska.

Det börjar bli lite nervöst nu, lite bara, har inte rikigt hajat hur länge jag ska vara borta och hur långt bort jag faktiskt ska! men jävligt kul ska det bli.

Mm.. roligt att dokumentera resan också.. även om det mest är för min egen skull så tror jag, jag tror, att mina vänner och min familj vill läsa lite om hur jag har det.. vi får se om dom läser!

Nu förtjänar jag fan semester

Kategori: australien

Nu känns det skönt. Äntligen kan jag börja varva ner lite!

De senaste två veckorna har varit kaos, och de två senaste dagarna har varit ett rent helvete.
Jag trodde att jag skulle bli klar med det mesta ganska snabbt så jag fick ordentligt med tid över att umgås med familj och vänner, men icke!

Lista efter lista, hela tiden har jag kommit på nya saker som jag måste göra. Spärra kort, frysa kort, beställa koder och fullmakter, packa mm och så själva flytten! .. jag orkar inte ens gå in på det men nu är den biten avklarad.

Iallafall..
Eftersom jag är en ordentlig och ordningssam kvinna så såg jag till att få så mycket som möjligt gjort första veckan efter jag börjat min tjänsteledighet (två veckor sedan).
och jag låg verkligen bra till.. jag hade fixat precis allt och lite till men sen kom jag på det... ni vet när man tänker på nått så mycket för att man absolut INTE får glömma det.. men så glömmer man ändå! eller ni kanske inte alls vet det kanske bara är jag som är så korkad. hur som helst.. den 1:a februari, tre dagar innan avresa, kommer jag på att jag glömt att söka VISUM!!!!!!!!!!

Mmm.... duktig tjej. Så efter två dagars helvete och samtal med både Australiens ambassad i Bryssel och i australien, mailkonversationer alla tider på dygnet eftersom dom typ har dag när vi har natt, jag har också blandat in alla typer av människor man kan tänka sig, och nu äntligen har jag mitt visum!!.

Att jag åker in på ett Turistvisum och inte Studentvisum kan vi ta en annan gång, och att jag fått min ansökan avslagen och betalat för dubbla visum, det kan vi också ta en annan gång.
 
Nu behöver jag verkligen semester!

Så, nu fick jag skriva av mig lite. godnatt