sofiakarnestam.blogg.se

två veckor senare

Kategori:

Eftersom jag är sämst så har jag såklart inte lagt upp bilder från 17:e maj. Vi började ju som sagt i Brisbane där vi gick i paraden, hängde i solen och drack vin.  Sedan fortsatte kvällen med middag och itgångi Broad beach, kul var det! här har ni bilderna !




















 

Sista skoldagen avklarad

Kategori:

Då var sista skoldagen avklarad och det känns jävligt konstigt. Fy fan vad fort tiden har gått! Nu är det tentaplugg som gäller i två veckor, sen är det dags för våra final exams.. jag ligget inte helt åt helvete till i mina kurser så det ska nog gå bra. 
Fick förövrigt tillbaka vår marketingplan idag cog det gick åt helvete och jag hatar allt som har med skola att göra. Men nu släpper vi det. 

Förorten brinner!

Kategori:


Trots att jag sitter på andra sidan jorden så har röken nått hela vägen till mig. Jag känner inte bara röklukt, jag känner även stank från korrupta tjänstemän som satt fyr på den stubin som idag satt förorten i brand.
På ena sidan har vi orättvist behandlade ungdomar som är satta i ett socialt utanförskap och på andra sidan står den maktapparat som en gång skapade detta utanförskap.

Det är med stor sorg jag läser statusar från naiva människor som tror att det hela handlar om ett gäng uttråkade ungdomar som "förstör sitt hem".
Dessa frenetiska statusuppdaterare måste leva i en parallel verklighet med en romantisk bild om ett filantropiskt samhälle där alla har en mysig villa, med körsbärsträd på tomten och egenodlade kryddor... ute i danderyd.
Det låter ju som ett optimalt samhälle, men det rimmar tyvärr väldigt illa på verkligheten!

Jag har även läst mycket om bortkastade skattepengar med mera. Vi har alltså i husbyfallet, enligt massmedier, sex utbildade poliser som ska avväpna en gammal(69år)man i samband med en husrannsakan.
Nu är inte jag någon nationalekonom, men jag har svårt att tänka mig att dessa poliser har fått sin utbildning finansierad av välgörenhet. nej, det är dit våra skattepengar går det med. Så, till vilken nytta har dessa pengar gått till deras utbildning när man löser problemen likt en vanlig gangster; man sparkar in dörren och avrättar mannen på plats med sex skott!

Hade man verkligen inte kunnat sätta kulan i benet på mannen? Och varför fortsätter den svenska polisen att använda sig av den starkt kritiserade ammunition som t.o.m är förbjuden i krig? (http://www.sydsvenskan.se/sverige/bodstrom-vill-stoppa-poliskulor/)
Vi litar blindt på att poliserna sköter sitt jobb trots att det gång på gång uppmärksammas i media att det är precis tvärt om.
Jag blir ännu mer oroad över hur söndermanipulerade folk är i dagens samhälle då vi alla borde lärt oss att vara kritiska mot makthiarkin. Socialt psykologiska experiment genom tiderna har starkt bevisat att makt korruperar.
Ni mins säkert situationen förra året då en polisman sköt hej vilt in i ett gym i stockholms innerstad. Det är intressant hur olika folk resonerar kring övervåld, vad jag menar är att incidenten i innerstan uppmärksammades något otroligt på grund av att polismannen agerade helt fel, men ingen skadades. En liknande situation sker ute i förorten då en man dessutom blir dödad, dock är det inte en polis denna gång utan SEX polismän som gör bedömmningen att det är helt rätt att storma in och skjuta ner en man som inte ens är beväpnad med ett skjutvapen.
Det känns som att det vi gör idag är att betala lön åt statligt anställda gangsters!

Det har klagats mycket på att folks skattepengar ska gå till dessa uppror. Den skattenota som tillkommer för skadad egendom med mera bör kanske vara en väckarklocka för våra korrupta tjänstemän som sitter och vänder papper i riksdagen.
Jag menar på att det är bland annat just fördelningen av skattepengar som har varit en utlösande faktor för den betongrevolution som pågår just nu.
Det här är ett desperat försök för folket, som staten glömt, att göra sin röst hörda.

Vi har en välskött innerstad med prioriterad fastighetsskötsel och i perspektiv låga hyror, kontra ett bortglömt miljonprogram med höga hyror, låg levnadsstandard och möglande fasader. (http://www.direktpress.se/norra_sidan/Nyheter/Vi-betalar-Ostermalmshyror-i-Tensta/)
Hade politikerna brytt sig om att titta bortom betongbyggena man radat upp längs E18, så hade staten kunnat undvika denna sköntaxering dom just nu åker på. Det är förorten som ger staten en skattesmäll för fuskandet med skattefördelningen.

Per 100kr så ska 1kr och 10öre gå till bostäder och samhällsutveckling enligt skatteverket(http://www.alltomspara.se/var-tar-vara-skattepengar-vagen), jag är som sagt ingen professor i matematik, men det är inte många av dom kronorna som har gått till att rusta upp förorten. (http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/hot-kackerlackor-och-hoga-hyror-i-rinkeby)
Att ungdomarna förstör sina egna hem, det är kvalificerat skitsnack, det har politikerna redan lyckats med att göra för många år sedan!
Dessa sociala missförhållanden skapar den frustration som idag, åtminstone i sthlms förorterna, har fått folket att sätta stop.
I folks vrede om att statusuppdatera om hur hemskt det är med ett par bilar som brinner så verkar folk helt och hållet glömt bort hur det är för ett folk att vara förtryckt av sin egen regering. Jag vill påstå att man kan göra vissa, om än små, jämförelser till den s.k Arabiska våren (http://sv.wikipedia.org/wiki/Arabiska_v%C3%A5ren) . Den största skillnaden var att människor hyllade den protesten medan vi här i väst på något sätt har hängt upp oss över några trasiga bilrutor och ett par tusen i försäkringspremier.
Det är stora orättvisor och utanförskap som skapat den konflikt som pågår.
Det är ett samhällsproblem och inget annat!

Vi har alltså en polismyndighet som fakturerar för sina insatser, en ökning med 400% sedan 2001 samtidigt som inflationen ökat med 13% på nästan 12 år (http://www.svd.se/sport/polispriset-upp-300-procent_6584212.svd). Nu gäller artikeln främst kring idrottsevenemang, men den påvisar ju tydligt hur godtyckligheten är i antågande vad gäller att sätta en prislapp på samhällsinsatser.
Det om något är väl ett hot mot demokratin, inte att ett par papperskorgar brinner ute i bredäng!
Jag tänkte börja avrunda lite, innan det blir för rörigt.
Trots att jag själv inte är av våldsam natur , så kan jag faktiskt förstå människors frustration.
Jag tycker inte att våld och vandalisering är rätta sättet att lösa saker på, men vi har alla en gräns för hur mycket vi tolererar och för grabbarna och tjejerna ute i orten så har den toleransnivån helt enkelt blivit nådd.
Sen finns det självklart också idioter som ryckts med av händelsen och som egentligen inte har någonting att stå för. I slutändan är det uppenbart att mordet på den 69 årige mannen bara var droppen som fick bägaren att rinna över.
I brist på förståelse, i obesvarade rop på hjälp, i år av utanförskap är kanske det enda sättet att få myndigheterna att vakna upp med en sten i ena handen och tändare i andra!

 

 

 

 

RÖSTA

Kategori:

 Okej, det här är jätteviktigt. 

På denna sida finner du olika saker som man kan göra här nere på guld kusten. En utav mina vänner fick vara med i en tävling och testa på stand-up paddling, nu är det upp till röstarna att avgöra vilket av alternativen som skulle locka mest. Eftersom vänskap är något som man behöver har nere så tycker jag självklart att man röstar på dom man känner, därför skulle jag vilja att ni mina kära läsare röstar pa min goda vän Jan Sezer och hans Stand-up paddling video" Länken finner ni nedan. 




00:00

Kategori:




Ehm.. jag och sara sitter och har deeptalk på ballkongen... 


 

Snart fredag

Kategori:

Vi ska förresten fira Norges nationaldag på fredag! och det gör man tydligen ordentligt här så det blir nog skitkul.
Vi har redan köppt biljett så allt är bokat, betalt och klart. 08;00 går bussarna härifrån in till Brisbane,  det är egentligen champagnefrukost vid 06:00 men det tror jag fan inte vi pallar.. hur som helst, i Brisbane är det en fet jävla parad vi ska gå i, och om jag fattat allt rätt så kommer det vara massa ställen där man kan köpa mat och dricka också.
Vi ska iallafall vara där i några timmar, sen hoppa in i bussen och köra till Broad Beach där vi ska äta på nått ställe och göra roliga saker. Seeeeen är väl tanken att vi ska vara där och festa å ha kul hela kvällen. så det blir nog jätteroligt :) 
Jag vet att det verkar som att vi festar hela tiden, och det stämmer lite, men jag gör andra saker också. Idag ska jag till exempel kolla på en film. 
 

Onsdag

Kategori:

Vi var ute igår, och det var kul. Vi började kvällen på Melbas där det var Quizkväll!! haha det har blivit en jävla hysteri kring domhär quizkvällarna som äger rum varje tisdag och egentligen är det inte jättekul, eller jag är nog den enda som tycker det, men det är inte som att man har något bättre för sig, så dom flesta är ju liksom där, de e väl det som är kul.
 
Jag var världens sämsta fotograf igår, alla bilder är på folks bakhuven och typ halva ansikten. Här har vi två bilder som ändå fungerar. Lägger egentligen upp dom för jag tycker mitt hår ser fint ut på första bilden...och för att dom andra är jättesöta. 
 



 

Byron

Kategori:

Vi var i Byron fredag till söndag. Egentligen skulle vi åka hem på söndag morgon men det vart lite ändrade planert..haha, så vi stannade heeeeeela dagen!  Villket jag tycker var skitbra för då hann vi sova lite längre, åka upp till fyren som är Australiens östligaste punkt plus att vi hann med en sväng förbi Nimbin. 

Hur som helst. Byron var skitkul, vi bodde på ett jättebra hostel och hade jättekul folk som bodde i vårat rum. Första kvällen firade vi min födelsedag men jag måste ändå erkänna att andra utekvällen var roligast! 
Vi skulle ju ut och rida i skogen men självklart blev det inte av.. och varför? jo, för att det hade regnat ute under natten och tydligen kan inte hästarna gå i skogen när det har regnat. Så det var ju inte så jävla kul. Men det vart roligt ändå! 
Vi var helt slut på vägen hem och jag tror nog alla deckade i bilen. 
 

10e maj

Kategori:


Jag hade en väldigt väldigt rolig födelsedag. Kan ju börja med å säga att Sara och Carita är typ bäst och världens gulligaste tjejer. På morgonen blev jag väckt av en uuuuunderbar sång och världens mysigaste frukostbord! Dom hade bakat  LCHF chokladtårta, och gjort egna LCHF pannkakor, salami, äggröra, färska jordgubbar, nutella och aa .. typ det. JÄTTEGOTT och en perfelt start på dagen. så fick jag jättefinta presenter också!  Fantastisk, tack tjejer <3 


Dan före årets bästa dag

Kategori:

Å vaaaaad är det för dag i morgon jo det är sofias födelsedag Hurra hurra hurra ! 

Jag fyller år i morgon och jag är så jävla taggad! det är helt klart årets bästa dag, det tror jag alla är överens om! 
Förra året blev jag firad typ 4-5 gånger.. först dagen innan eftersom det skulle firas att det var dagen innan jag fyllde år, då bjöd världens västa veronica mig på trerätters, tårta och paket. Sen firades jag av samma dam på morgonen därpå med frukost på sängen paket och tårta sen under dagen med släkt och hela helgen av vänner. 
Skitkul är det att fylla år!
 
Denna helg åker vi till Byron Bay och jag är övertygad om att det kommer bli hur kul som helst. Vi är rätt många som åker och så fyller jag ju liksom år, blir ju inte mycket roligare än så :D haha 
 
Idag har jag sprungit runt i regnet som en idiot precis innan allt stängde och letat klänning tills i morgon eftersom jag inte har några kläder över huvudtaget  Jag är väl inte sådär jättenöjd med mitt val.. men det löser sig.  Tjejerna har fått en schema för dagen så som jag vill att allt ska vara samt vad jag vill ha för frukost på sängen och såklart en önskelista.. så allt blir nog hur bra som helst! 
 
Jag kommer inte kunna sova i natt! 
 

Söndag.

Kategori:

Maskeraden var skitkuyl!  dom flesta hade gått all in och nästan alla drog ut i sina kostymer. 

Hahah det är ganska många av mina vänner som påpekat att jag verkar så jävla bitter hela tiden. Vill bara berätta att jag inte alltid är bitter, jag är faktiskt mest glad. men måste liksom dela med mig när det är någonting jag är förbannad över så jag skriver det här istallet för att gå runt å gnälla här hemma, då skulle dom hata mig. 
 
Iallafall maskeraden var sjukt lyckad! :D 
 

Utkast: May. 04, 2013

Kategori:

Maskerad!

Kategori:

Det är maskerad ikväll och vi har fortfarande inte bestämt vad vi ska ha på oss!
Men det löser sig, jag, sara och johanna tänkte dra till Harbour town, yepp där jag var nyligen, och fixa någonting för kvällen. Annars så har jag en backupp plan så det blir hur bra som helst det här. 
 
Hahah jag var inte så aktiv med kameran i tisdags när det var valborg,, vi var iallafall ute och det var jättekul osv. Sen nattbadade vi! typ första gången som jag badar i havet här i surfers faktiskt.. jag är ju inte så förtjust i hajar. Men i tisdags gick det bra, varm och skönt i vattnet var det och vi överlevde fasten det förmodligen var jätte jätte jätte jätte många hajar som låg och tittade på oss ! 
 
Jag fick till en otroligt söt bild på mig själv också som jag tänkte ni kunde skratta lite till.. haha söta tjejen..

 
 
 
 

Jätteglad

Kategori:

Nu ska jag berätta något jättekul! för omväxlings skull så är jag jätteglad och inte alls bitter! 
Det började igår när vi hade våran redovisning i Event management som gick jättebra! Vi fick 42 av 50!
Så då var den avklarad, sen är den skriftliga uppgiften också klar i samma ämne, så nu har jag egentligen bara mina final exams att oroa mig för i det ämnet. 
Och så var det valborg igår :D det var frågesport på en klubb som heter Melbas och sen vart det en liten sväng ut. ut.. ja det gick ju ordentligt utför om man säger så.
 
Idag har jag spelat in en film med johanna. Hahaha. Hon håller på med ett projekt där hon ska göra en egen hemsida, hon ska välja vad det ska handla om å sådär och hon har valt våran fina idé vi kom på när vi hade solsting i whitsunday, nämligen att göra YOLO UNIVERSITY! 
Hahah jag orkar inte dra igenom hela förklaringen nu, men jag är rektor och det är skitkul. Lägger upp filmen när den är klar :D
 
Sen har jag ägnat hela dagen åt att plugga... typ. jag har mest suttit och stirrat in i dataskärmen. 
Vi håller på med en marketplan, och jag gör marketing mixen. Jag hatar den här uppgiften. fast det är lite kul egentligen. fast jag hatar den ändå.