sofiakarnestam.blogg.se

Tjejen med koll

Kategori:

Ja ni kan ju gissa vad tjejen med koll gjorde i morse.. 
 
Hon gick upp vid 06,20 för att åka till skolan och vara där jättejättetidigt så hon kunde göra klart en uppgift hon inte fattar ett skit av. Så går hon till busstationen (i god tid) och hoppar på bussen. Efter ungefär en halvtimme så märker hon att hon inte alls känner igen sig.. så hon snubblar fram till chaffören och frågar om bussen går till griffith university. Han skrattar.. naturligtvis gör den inte det! för hon har hamnar iiiiii......HARBOUR TOWN! 
Fast jag lovar att det stog 709 på bussen, men sen måste det ändrats! de e liksom två bussar jag kan ta, inte jättesvårt att hålla koll på.
 
Så då får tjejen med koll hoppa av vid nästa station, vänta typ 45 minuter till och sen ta bussen till skolan. Så ungefär 2 timmar senare är hon i skolan! tadaaaa. Sätter sig vid datan för att börja med det hon kom dit för.. men märker att hon tappat sitt anteckningblock med hela terminens anteckningar i. Men eftersom hon är så duktig så sitter hon å jobbar ett tag till. kollar massa youtubeklipp som heter "flash intro for dummies" för att fatta, hon ska nämligen programmera nått jävla skit i flash och har absolut ingen aning om hur man gör, sen efter en timme ger hon upp å går och fikar istället.
Jag har kommit på att jag tycker skolan är tråkig och tar upp alldeles för mycket tid. 
 
Uppgiften är långt ifrån klar och anteckningsboken men ALLT är helt borta. High five, livet leker! 

Måndag

Kategori:

Måndag, lika härligt som vanligt! 
 
Jag läser ju en kurs som heter Visual strategies, det har med bild och form å göra som ni säkert förstår.
50% av kursen bestog av ett grupparbete som lämnades in förra veckan, samt en visuell dagbok som också lämnades in då. Resterande 50% av kursen bestog av en workshop som var nu i helgen, freda,lördag och söndag. 
 
Uppgiften va att vi skulle välja ett befintligt problem som var aktuellt idag. Det skulle vara kommunikativt och djupt, oväntat, provocerande och allt sån där som esteter vill att allting ska vara. Och jusste det skulle förknippas med meningen "larger than life". 

Vi fick bara massa kartongskivor, maskeringstejp och limpistoler! 
(detta skulle ju såklart bearbetas så det såg ut som något helt annat material, typ trä eller nått)
 
Så vi satte igång att arbeta, dag och natt! bokstavligt talat, vissa övernattade på skolan.. inte jag.. men jag var jätteduktig ändå. 


Det ämne vi valle är typ global warming.. fast lite mer inväcklat, jag hajade inte riktigt men det vart bra iallafall!

Detta är resultatet!
 
 

HAHA

Kategori:


HAHAHAHA!
Sara skickade precis den här Hahahaha roligaste på länge, kan inte sluta skratta. Kan alla tycka att det här är  jättekul!?!



 

heeeey coola tjejer

Kategori:

Jaaa.. efter några glas vin kan man leka spiderman... inga konstigheter 
 

Anzac day

Kategori:

Det är Anzac day idag, villket betyder att det är röd dag och allting är stäng. En perfekt dag att plugga alltså, förrutom att solen skiner. 
 
Jag känner mer och mer att det här med att börja plugga å skaffa mig en utbildninge var mycket roliagare för några månader sen. Det känns inte alls lika kul längre. Jag tycker att det tar upp min tid alltför mycket och om jag inte hade en massa saker att göra i skolan hela tiden så skulle jag ha mer tid för så mycket mer som är hundra gånger roligare.
 
Jag borde sitta och skriva på min grej i marketing egentligen, jag satte ett mål att jag skulle plugga fram till 16-17.. aa de gick ju sådär..
Nu är klockan halv fyra och jag har gjort precis allt annat jag kan komma på förrutom det jag borde göra (såklart).
Jag har målat naglarna, lagat mat, ätit mat, städat, noppat ögonbrynen, duschat, gått runt i lägenheten å tittar på saker, solat , målat massa prickar på min naglar så dom nu ser förjävliga ut.. mm typ det. 
 
Men nu har jag iallafall bara en halvtimme kvar innan jag får börja göra mig klar å dra iväg på BBQ och dricka vin å ha roligt. för idag förtjänar jag faktiskt att göra nått riktigt kul. Jag ska nämligen bara i skolan heeela helgen! de ni! 
 
Hoho ännu ett mycket intressant inlägg, haha det måste verka som att jag hatar skolan.. det gör jag inte..

Ha ha

Kategori:


Haha det här är jättekul, jag ser alldeles för mycket sånna här exempel. 
Nu får ingen ta åt sig och bli ledsen om man nu går runt så här. Man kan alltid göra om å göra rätt!


FML

Kategori:

Nu har jag suttit och skrivit och skrivit i två dagar på min del av ett grupparbete i Eventmanagement. Jag känner mig jättenöjd och tycker att jag fått ihop en fantastisk liten text.
 
Så läser jag på den där jävla lappen där allt viktigt står och ser att min del sammanlagt ska vara på 800 ord! tror ni inte att min perfekta lilla text består av närmare 1300 ord! Känns ju jävligt roligt att sitta och kapa halva jävla arbetet, nej det här vet jag inte riktigt om jag vill gå med på. Jag får nog be resten av gruppen att skriva mycket mindre.. Elelr så har jag gjort allt helt fel och får ändå göra om den och då vet jag ju iallafall att jag ska hålla mig till 800 ord.. positivt tänk här! 
 
Visst är det roligt att jag delar med mig av massa problem jag har? hoppas ni tycker det för det kommer bli en himla massa sånna framöver, det känner jag på mig. 

Utkast: Apr. 23, 2013

Kategori:

Och fredagen i kort

Kategori:

Vi var ute både fredagen och lördagen, firade en väns födelsedag i broadbeach i fredags och det var super. Jag vart bortskämd med smycken från Tiffanys och det är ju inte varje jag blir det så det var ju trevligt.
 
Lördagen var jag mest ute och drack vin för att jag var så jävla nervös inför hoppningen.
 
mycket intessant inlägg..



Å här är jag och supercoola Sara

Zoo

Kategori:

Jag hoppade ju klockan 06 på morgonen i söndags så när jag var klar sisådär vid halv åtta så hade vi ju hela dagen framför oss! nästa sak att bocka av på listan var ju att klappa kängurus och hålla i koalor så der var bara att ta en sväng förbi Corrumbin Zoo och få det avklarat. 
Jag är helt förälskad, jag vill ha en känguru.. och en koala! 

Sen tyckte vi att det var en rolig idé att köra en äventyrsbana och balansera runt bland trädtopparna och hänga i leaner... ja det var kul.. haha 



 
 
 

Här har ni bildbevis!

Kategori:

Jag har inte uppdaterat sen innan jag skulle hoppa och inte en endaste kommentar ifall jag överlevt... mm men kul att ni bryr er! 

Iallafall.. haha JAG GJORDE DET! det var heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelt fantastiskt men jag jag så jävla nervös innan! och när dom smällde upp dörrarna till planet på 6000 meters höjd och bad mig hoppa ut då tog det fan emot lite! Frittfall rakt ner i typ 40 sekunder, jag skrek rakt ut hela tiden, finns inte en endaste bild där jag håller munnen stängd haha, men SEN när fallskärmen fälldes ut, så kunde jag andas igen å njuta och fyfan villken häftig känsla! Alla borde göra det! :D 




 
Jag försökte få till en superman-pose i luften, det gick väl sådär haha 

 
 

Okej då vare dags

Kategori:

Japp då var de dags... nu hoppar jag !! (eller snart, om en timme, men jag skriver nu så ni vet) 
Så vi håller tummarna för att allt går som det ska.. okej?!?!

jaaaaaa

Kategori:

om man hittar pengar och lägger dom i skon så betyder det tydligen tur, så nu har jag en massa mynt i skorna! hoppas det fungerar, vi firar min sista kväll ikväll. håll tummarna nu!!!

jag ska hoppa fallskärm

Kategori:

Kvällen igår var jättekul å bla bla bla ska lägga upp en massa bilder sen, 

men först vill jag bara berätta att jag ska HOPPA FALLSKÄRM i morgon! yepp allt är bokat och klart och jag håller på å skita ner mig. Jag har varit ganska kaxig och lekt lite tuff å gått runt å sagt att det inte är värsta grejen, hehe jag lär ju få äta upp vartenda ord i morgon för jag kommer förmodligen gråta. 
 
Nu ska vi bara hålla tummarna för att det här går vägen för med min vanliga tur så är det ju mycket möjligt att fallskärmen typ inte vecklas ut eller att instruktören typ tappar mig.. (ja,sånt kan hända!)

Och jusste vi hoppar kl 6 på morgonen så det blir hemgång tidigt ikväll.. men är ju väldigt fina soluppgångar här så det blir ju härligt.. positiv tjej! 
 

För mycket att göra, för lite tid.

Kategori:

Jag har inte ens tid att uppdatera här. Jag har egentligen intew tid för så mycket mer än att plygga. Den här veckan, som bara är två dagara änsålänge men ändå, har jag varit i skolan typ 11 timmar/dag. Går runt som en zombie och bara är. Men jag får en del gjort också. Det är fett jävla mycket i skolan nu och jag LÄNGTAR tills det lugnat ner sig.
 
Har gjort en budget för mig själv också.. haha.. ja alltså.. jag är väl inte rikigt på banan om man säger så. Men det löser sig!
 
Kollar på alla fantastiska bilder från vår lilla semester, fan vad jag längtar tillbaka. Även om det är skönt att vara hemma, men seriöst vad faaaan åkte vi därifrån för, vi var ju i paradiset!! 
 


Kul... skola...

Kategori:

Okej skolan suger. Jag är fan trött på det här nu de e inte ens kul. 3 månder höll det innan jag tröttnade, braaaaa sofia. Men så är det ju tydligen så att man måste ha sig en utbildning om man ska ha chans att göra något vettigt så jag får väl bita ihop. 
 
Nanna slängde upp ett ganska så intressant förslag faktiskt..
Om man hoppar av skolan innan 30 April så får man tillbka en del av terminsavgiften.. haha och det skulle ju passa mig väldigt bra änner jag, Jag skulle kunna resa och ha det helt fantastiskt underbart..

Jag känner liksom att skolan suger ut min energi å tar upp en imla massa av min tid, och jag är faktikt inte helt säker på att jag gillar det..

lyckad kväll

Kategori:

vart en riktigt lyckad kväll igår men kan ju säga att jag inte riktigt är på topp idag haha. 
Nanna hade roligt iallafall, fram tills hon stupade men hon fyllde ju år så det är inte mer än rätt. 
Var hemma runt sju i morse efter att ha kollat den fantaaaaaastiska soluppgången! 
 




 

Då vare dags igen!

Kategori:

Nanna fyllde ju år i måndags men eftersom det var mitt i skolveckan och vi va helt alkoholförstörda efter våran lilla roadtrip så vart det inte mycket till firande just då. MEN idag då jävlar! 
 
Nu väntar jag på att sara ska komma hem.. hehe. men så snart hon gjort det tänkte jag tvinga ut henne på en joggingrunda, det är asbra mot baksmälla! haha. sen ska vi ut och köpa present till nanna, hem duscha och göra os vackra inför kvällen. det tar nog sin lilla tid så vi borde vara klara lagom till det att Carita slutar jobbet. Sen blir det full rulle, klackarna i taket och allt sådär och Party Party för hela slanten! :D
 
 

Då vare dags igen

Kategori:

Okej jag vet inte riktigt hur jag ska roak med mig själv i framtiden, för jag bara tappar och tappar och tappar precis ALLT! 
 
Jag tror inte jag har glömt/tappat så mycket saker i hela mitt liv som jag gjort sen jag kom hit. Har iallafall sumpat mitt USB minne med precis alla skolarbeten på. Som tur är känner jag mig den nya helslarviga sofia alltför väl vid det här laget och har mailat mig själv allting så allt finns på mailen. Men ändå. 
Jajaja...
 
Min dator pajade ju såklart också, haha ja ni hör ju vilken tur jag har med allt, men det finns ett ställe på Uni där man kan lämna in datorer. Jag gjorde det igår och så hämtade jag ut den i morse, så det var ju lite smidigt iallafall. 
 
Nått annat som är kul är att jag coh Sara har börjat på LCHF! wuhuuu jag älskar att gå på LCHF. okej det var väl typ det. '
 
Slänger upp en klassisk hoppbild också haha.. jag har lite hår i ansiktet..
 

where the magic happens

Kategori:

Jag ska va en sån där cool tjej som slänger upp massa fyndiga och roliga bilder lite då och då. Sånna man kollar på å ba" haha, aaa de e sant" eller typ "shit där fick hon till det" eller en sån här man blir helt boostad av:"SHIT de e sant fan I CAN DO IT"  eller en  "mm,aa..PRECIS" eller  sånna där man typ bara ler lite finurligt för sig själv för att man känner igen sig! 

Här är en "Det är sant fan, I can do it! "



 Här ler alla tjejer för sig själva lite finurligt, för ALLA känner igen sig!



 Och här är typ en blandning av "shit de e sant fan" och "haha mm där fick hon till det"
När sett den här kan man göra något drastiskt, typ säga upp sig från jobbet och åka till las vegas för att bli rockstjärna.



Jag är skittrött och sitter mest och svamlar för mig själv här, så ni behöver inte hålla med mig,
Haha men jag tycker jag är så jävla rolig!
 
 

Bilder del 1

Kategori:

Tänkte att jag delar upp bilderna lite, Del ett är från Airlie beach och bilresan dit, och del två som kommer senare är från Cairns. Lägger inte upp alla bilder.. hehe men en del! :) 
Det här är alltså i Airlie beach där vi i 5 dagar vara 3 spenderades på en stor fin båt. jag har inte fått alla bilder ännu så dessa får duga sålänge. i cairns var vi de resterande 5 dagarna så bilder kommer därifrån så snart jag orkar sortera lite. 
 


 

Grillish

Kategori:

Vi grillade här om dagen när Nanna fyllde år, haha jag ser på bilden att jag börjar få vitt år.. nice..

 
 
 

9/4

Kategori:

Sådär då var mitt andra mid-exam klart, denna gång i marketing och det känns så jävla skönt. Dock tror jag inte det gick helt felfritt(läs: det gick åt helvete) men men. Jag kan ju ha fel. 
Jag har gått å dragit på mig nån jävla förkylning också, toppad av lite feber och hosta. Så det suger ju. Och så är det fett jävla mycket att göra i skolan också, plus att det börjar bli KALLT! ja ni hör ju vilken liten solstråle jag är..

Jag lämnade in ansökan för att hoppa på ett helt program idag. Helt febersnurrig var jag och snabbt gick det, innan jag fattade vad jag höll på med så var det klappat och klart. Så du får vi se. Känns ju lite skönt att ha en backup plan eftersom jag inte alls är säker på att jag kommer in där jag vill i sverige, jag tycker jag har jättebra betyg men varenda människa jag träffar på har ju ett högre snitt än mig så det kanske inte är så jävla bra, och så har jag inte matte B.. och det gör ju inte saken bättre. För nu förtiden måste man tydligen vara professor i matte bara för att ha behörighet att söka till varenda utbildning, vad fan det nu än är man vill syssla med.. Jag känner lite; herregud det finns miniräknare.. men men ibland får man bita i det sura äpplet! haha
 
Så nu får vi se alltså. Bachelor in Business vart det med Major in markering, Satte......haha  mm...
Jag har ju ändå inte pengar till någon hembiljett så det känns ju som ett klokt alternativ att stanna, har i och för sig inte råd att betala ett nytt visum heller.. heja heja sofia !! wuhu 

Hahah

Kategori:

GRATTIS ADNANA!

Kategori:

FÖÖÖÖÖR VAD ÄR DET FÖR DAG IDAG JO DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR NANNAS FÖDELSEDAAAAAG!!!!!!!! HURRA HURRA HURRA! 

Hipp hipp hurra hurra hurra GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA NANNA PÅ FÖDELSEDAGEN!

 

Borde plugga..

Kategori:

Jag borde plugga men det är mycket roligare att sitta och göra massa collage..

 
 

Bilresan..

Kategori:

Vi började köra torsdag kväll vid 21,00.. och vid 13,00 dagen efter var vi framme i Airlie beach! haha härligt resa det där! eftersom jag var den enda som inte hade körkort så sov fördrev jag största delen av tiden med att sova.. och ta bilder på andra som sov, haha men jag får inte lägga upp alla tyvärr. 
Så medans jag sammanställer resten av bilderna fårn när vi faktiskt är framme så får ni lite Bil-bilder sålänge. 

Back to reality

Kategori:

Okej då var vi tillbaka...

Resan har varit helt fantastisk och jag är så otroligt glad att vi gjorde den! Även om vi spenderat alldeles för mycket pengar och druckit alldelest för mycket alkohol och definitivt sovit alldelest för lite så har allting varit helt underbart och vi har samlat på oss minnen för livet! mmm vackert tal här


Jag vill ju inte direkt påstå att Surfers är tråkigt, absolut inte. men det har varkligen vari kul med omväxling! 
Jag tänkte att jag skulle sortera lite bland bilderna och dela upp det lite. Här kommer lite snapshots så slänger jag upp lite ordentliga bilder sen!