sofiakarnestam.blogg.se

Helvete

Kategori: Allmänt

Då var det dags för Marketing exam.. skjut mig. Jävla skit.


 
 

Kommentarer

  • Sara säger:

    Hej, jag funderar på att studera i Australien o tänkte att jag skulle fråga någon som redan är där o studerar :)
    Täcker CSN hela studiekostnaden, klarar man sig på bara csn tycker du?
    Hade du några sparade pengar med dig när du åkte?
    Jag har läst fler bloggar o det verkar vara många som åker på utflykter runt i Australien, har man råd med det utan sparade pengar? :)
    Umgås du mest med andra svenskar eller har du många australienska vänner också?
    Tänkte eftersom griffith verkar vara dit mest svenskar söker.
    Kanske låter som dumma frågor men att åka utomlands och studera är något som jag funderat på länge men inte riktigt vågat(mest orolig för lånet),hoppas du kan hjälpa mig med mina frågor:)

    Ha det så bra!
    Mvh Sara

    Svar: Hej Sara! Priset för terminavgiften varierar ju beroende på om du läser ett program eller om du läser fristående kurser. Om du maxar ditt CSN lån så skulle jag säga att det räcker så länge du bor relativt billigt och inte reser runt en massa. Räkna med 4-5000 i månaden på boende och en tusenlapp till för internet och busspengar till och från skolan,
    Det kostar inte jättemycket att resa runt i själva Australien men jag skulle inte räkna blint på att csn-pengarna täcker det, allt beror ju såklart på hur dyra levnadsvanor man har och hur mycket man vill görs.Jag skulle rekommendera att ha med så mycket sparpengar som du kan, det finns så himla mycket att göra och det är trist om du ska gå miste om en massa på grund av att du inte har pengar.
    Det har blivit så att jag umgås mest med svenskar och norskar, delst för att jag hade kontakt med ganska många innan vi kom ner, sen så har jag en del australienska vänner som jag träffat i skolan som jag umgåtts med. Jag tycker verkligen att du ska åka utomlands och plugga! du kommer inte ångra dig. Tänk inte på lånet, du klarar dig på det om du har lite koll på ekonomin, men ta som sagt med pengar om du vill göra resor och sånt. Hoppas du fick svar på dina frågor nu, hör av dig igen om det är något mer du undrar :)

    Sofia
    Sofia

    2013-06-13 | 17:21:11
  • Sara säger:

    Tack så jätte mkt för ditt svar på mitt långa inlägg :)
    Jag ska nog kontakta studyabroad o se om dom kan hjälpa mig :)
    Jag velar mellan USA o australien men det verkar vara svårare att ha råd med en kandidatexamen i USA.
    Var Australien det självklara valet för dig?
    Ja är otroligt rädd för spindlar också, har du stött på några stora än? ^^

    Svar: Ja gör det så hjälper dom dig :) Nej jag velade också mellan Australien och USA men jag vägde för och nackdelar och kom fram till att Australien var bättre. Skolan är hur bra som helst och Gold coast med :) Några spindlar har jag sett men det är typ i skogen så det är ingenting att orora sig för!
    Sofia

    2013-06-18 | 10:27:43
  • Sara säger:

    Glömde fråga om du är nöjd med skolan och gold coast? :)

    2013-06-18 | 12:26:32

Kommentera inlägget här: